Når du står op om morgenen starter du så dagen med at smile til dig selv i spejlet og sige: ”Godmorgen, hvor ser du frisk ud i dag” – eller ligner du en halvfuld muldvarp, som misser med øjnene i det skarpe lys og tænker: ”Ahhh endnu en dag truer”
Måden vores dag starter på, er faktisk trolig vigtig for kvaliteten af resten af dagen og ikke mindst for dit stressniveau. Ny forskning viser det, som vi nok alle godt ved, nemlig at den måde vi starter dagen på har en tendens til at præge resten af vores dag. Det gamle mundheld ”Godt begyndt er halvt fuldendt” passer faktisk bedre, end vi tror.
Men hvordan tager man så kontrollen over ens humør i starten af dagen. Det kan virke svært og uoverskueligt, men egentlig er det ikke så svært. Du skal blot vide en ret simpel ting om din hjerne, nemlig at når den hører et spørgsmål, begynder den automatisk at lede efter et svar.
Når vi ved dette, kan vi forholdsvist enkelt selv påvirke vore egne tanker, ved at indrette vore spørgsmål til os selv, så det leder tankerne i den rigtige retning.
For hvad sker der i din hjerne, hvis de spørgsmål, du stiller dig selv om morgenen lyder som følger:
”Hvorfor sker det her altid for mig?”
”Hvorfor er det allerede mandag?”
”Gad vide hvilke sindssyge ting min chef finder på i dag?”
”Hvorfor larmer ungerne altid?”
Osv.
Svarene på disse spørgsmål er negative eller i værste fald destruktive og leder blot din hjerne i en negativ retning, hvis du prøver at finde svarene på dem.
Men hvad nu hvis dine spørgsmål om morgenen lyder som følger:
”Hvad glæder jeg mig mest til i dig?”
”Hvem vil jeg gøre en positiv forskel for i dag?”
”Hvad kunne jeg tænke mig at lære i dag, som virkelig kunne bruges resten af mit liv?”
Osv.
Det er ikke sikkert, at du finder alle de store svar hver morgen, men det vil med garanti få din hjerne sat på et andet sæt skinner, end dem, du normalt starter ud på.
Mit råd til dig er derfor: Tag ansvaret for de spørgsmål, du stiller dig selv! De har kraften til at påvirke retningen af dine tanker, så vælg dem med omhu!
Som afslutning vil jeg lige bemærke, at ovenstående teknik bliver meget dybere beskrevet i bøgerne “Det er tanken, der tæller” samt “Stress – dræber eller drivkraft”, som kan købes her >>
Hvis du ønsker at lære dybdegående brug af stressteknikker, metoder og værktøjer, så kører vi med jævne mellemrum vores åbne stresscoachuddannelse, hvor du bliver undervist i at forebygge og håndtere stress på arbejdspladsen.